پارس_۱، ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است.

پارس 1

به گزارش همشهری آنلاین، ماهواره تحقیقاتی- سنجشی پارس۱، در مدار ۵۰۰ کیلومتری خورشید آهنگ تزریق شد. امروز پنج‌شنبه ۱۰ اسفند، ماهواره پارس_۱ توسط پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد و در مدار خورشید آهنگ با ارتفاع ۵۰۰ کیلومتر از سطح زمین تزریق شد.

پارس_۱، ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است.

این ماهواره ۱۳۴ کیلوگرمی، از سری ماهواره‌های تحقیقاتی - سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران است و به منظور تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار داده‌های سنجشی داخلی، و توسعه و آزمون فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های سنجشی عملیاتی بومی طراحی و تولید شده است.

این ماهواره دارای سه دوربین تصویربرداری است و اطلاعات منابع زمینی را در سه محدوده طیفی مرئی، فروسرخ موج کوتاه و فروسرخ گرمایی دریافت می‌کند.

دوربین طیف رنگی و فروسرخ موج کوتاه این ماهواره در کمتر از ۱۰۰ روز، ۹۵ درصد اراضی ایران را تصویربرداری می‌کند. همچنین، دوربین با طیف فروسرخ گرمایی با قابلیت تصویربرداری در شب قادر است، کل اراضی ایران را در کم‌تر از ۴۵ روز تصویربرداری نماید.

از دیگر مأموریت‌های این ماهواره می‌توان به آزمون مکانیزم پنل‌های خورشیدی بازشونده، آزمون اصلاح مدار با پیشرانش گاز سرد، آزمون عملکرد تعیین موقعیت ماهواره مستقل از GPS مبتنی بر روش موقعیت‌یابی بومی، آزمون عملکرد مجموعه تولید، تبدیل و توزیع توان در مدار با صفحات خورشیدی بازشونده و بردهای بومی، آزمون ارسال داده تصاویر با نرخ بالا در باند فرکانسی X، سنجش میزان تشعشعات فضایی در مدار با استفاده از محموله اندازه‌گیری میزان تشعشعات فضایی (دزیمتری) اشاره کرد.

فناوری‌های مورد استفاده در ماهواره پارس۱ شامل لینک ارتباط مخابراتی در باند فرکانسی V/UHF، لینک ارتباط مخابراتی طیف گسترده در باند فرکانسی S، لینک ارتباط مخابراتی در باند فرکانسی X، سنسور تعیین موقعیت GPS، سنسور تعیین موقعیت ODS، سنسور خورشید، سنسور ستاره، سنسور مغناطیس سنج، سنسور ژایروسکوپ، سنسورهای سنجش میزان تشعشعات فضا، لوله حرارتی، تجهیزات سخت‌افزاری و ساختارهای نرم‌افزاری مدیریت حالت‌های مختلف افزونگی و پنل‌های خورشیدی است. این فناوری‌ها مبنای فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های عملیاتی آینده کشور خواهد بود.

کد خبر 835702
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فناوری‌

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
    6 4
    برو عشق من برو پارس من
  • علیرضا IR ۱۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
    8 2
    از روسیه پرتاب شد؟
  • IR ۱۴:۳۵ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
    6 6
    آخ آخ از روسیه پرتاب شد حالا لج آمریکایی ها و تجزیه طلب ها و داعشی ها و حامیانشان در میاد همه از دم آتش خاموش کن لازم میشن
  • IR ۱۴:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
    6 7
    حالا باز صدای آمریکایی ها در میاد چرا جای ۸۰۰ تا ماهواره آمریکا را تنگ می‌کنید چرا با روسیه همکاری می‌کنید چرا امروز توافق نامه امضا می‌کنید خشک نشده دو روز بعد ماهواره میپرانید چرا بایدن را حرص میدید میفته میمیره ها این تحمل فشار عصبی نداره ها از ما گفتن
    • IR ۱۹:۳۶ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
      3 0
      🤣🤣🤣🤣🤣👍🏻 ای بمیره همه راحت شن
  • IR ۱۹:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
    1 3
    پرچم ایران بالاست فضا در تسخیر ایران زنده باد ایران و ایرانی یه کاوشگر هم به ماه بفرستیم دهن خیلی ها باز میمونه
  • حسن IR ۱۹:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
    3 0
    یه سوالی برام پیش امده. ایران که تکنولوژی تزریق ماهواره در مدار لیو رو داره! وزن ماهواره هم که ۱۳۴ کیلو در توان ماهواره بر ایرانی هست! چرا این را دادن روسها در مدار بزارن! اگه ماهواره را می خواستن بزارن تو مدار زمین اهنگ یه چیزی. برای این چرا؟
  • IR ۱۹:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۲/۱۰
    1 2
    چی شده، یکی دیگه، آقا والفجر یکی دو تا آخه هشت تا، دمتون گرم این همون ایرانیه که تحت سخت ترین و شکننده ترین تحریم های زورگویان عالم بشریت قرار داره، ماهواره که هایتکه و فن آوری پیشرفته و حساسی داره می‌سازیم و پرتاب میکنیم چون خواستیم و توانستیم و به جوان ها اعتماد کردیم، خودرو نتوانستیم چون یه عده مدیر بازنشسته سریش نمی خوان و نمی‌ذارند